Köfteli Unsuz Yoğurt Çorbası
Hazırlık Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 20 dk
Servis: 4 porsiyon
İçindekiler:
Çorba için
1 lt içme suyu
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı haşlanmış nohut veya yeşil mercimek(isteğe
bağlı)
Köfte için
150 gr dana kıyma
1 küçük soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kaya tuzu
Üzeri için
Tereyağı
Bol nane
Yapılışı:
1-Orta boy bir tencereye içme suyunu koyun, orta ateşte kaynamaya
bırakın.
2-Soğanı rendeleyin, suyunu avucunuzda iyice sıkın. Geniş
bir kapta kıyma, 1 adet yumurta sarısı, tuz ve karabiber ile birlikte yoğurun. Ellerinizi
ıslatın, köfte hamurundan küçük parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayıp minik toplar
yapın, bir kenara ayırın.
3-Yoğurt, tuz ve 1 adet yumurta sarısını çırpın, içine ½ su
bardağı soğuk su ve kaynayan çorba suyundan bir kepçe ekleyin. Çırpmaya devam
edin. Sulu karışımı kaynamış çorba suyuna ekleyin, ateşi kapatıp birkaç dakika
daha çırpmaya devam edin.
4-Karışım homojen olduğunda içine köfteleri ve haşlanmış
nohut/mercimeği ekleyin. 20 dk orta ateşte taşmamasına dikkat ederek pişirin.
5-Bir sos tenceresinde tereyağı eritin, üzerine bol nane
ekleyin ve karışım köpürmeye başladığında yanmasına izin vermeden ateşten alıp
çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDkC_j5nLeQdXvWl7MPeVg3JBOC3q_C_5TAE6OXQvmEXRmEOJ7ktRRmn8dfSTrg9sqWSVnmZGNjRk4zVAKIIUiCR06K0fOhPZf7t4eV6l3t2iTXVn2X8-CyOCL8O_kILKWK1m5q9RjsXYo/s640/IMG_0172.jpg)
Those who haven’t tried will now ask themselves whether you
can make this soup without any flour, well you can. I admit, this is not a thick
soup, but it also is not watery. The egg yolk does a good job with thickening. Also, as someone with frequent stomach
issues, I can assure you this soup is very light and comforting.
Flourless Yogurt & Meatball Soup
Prep Time: 20 min
Cooking Time: 20 min
Serves : 4 servings
Ingredients:
For the soup
1 lt drinking water
1 cup yogurt
1 egg yolk
1 tspn rock salt
1 cup boiled chickpeas or green lentils (optional)
For the meatballs
150 gr ground meat
1 small onion
¼ tspn ground black pepper
½ tspn rock salt
Topping
Butter
Dried mint leaves
Instructions:
1-Pour drinking water in a medium sized pan and let it boil
in medium heat.
2-Grate the onion, squeeze its water with your hands. Knead
it in a deep bowl along with ground meat, egg yolk, salt and pepper. Tear small
pieces from the dough and make small balls between your palms by wetting your
hands.
3-Mix yogurt, the other egg yolk and salt. Add inside ½ cup
cold water and one scoop of boiling water. Keep mixing. Add this mixture inside
the boiling water, turn off the heat and keep mixing for a few minutes.
4-Add chickpeas/lentils when the mixture become
homogeneous. Cook for 20 min in medium heat.
5-Melt the butter in a saucepan, add mint leaves and
remove from heat when the mixture starts to bubble. Pour it on top of the
soup. Serve hot.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder