Köfteli Unsuz Yoğurt Çorbası
Hazırlık Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 20 dk
Servis: 4 porsiyon
İçindekiler:
Çorba için
1 lt içme suyu
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı haşlanmış nohut veya yeşil mercimek(isteğe
bağlı)
Köfte için
150 gr dana kıyma
1 küçük soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kaya tuzu
Üzeri için
Tereyağı
Bol nane
Yapılışı:
1-Orta boy bir tencereye içme suyunu koyun, orta ateşte kaynamaya
bırakın.
2-Soğanı rendeleyin, suyunu avucunuzda iyice sıkın. Geniş
bir kapta kıyma, 1 adet yumurta sarısı, tuz ve karabiber ile birlikte yoğurun. Ellerinizi
ıslatın, köfte hamurundan küçük parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayıp minik toplar
yapın, bir kenara ayırın.
3-Yoğurt, tuz ve 1 adet yumurta sarısını çırpın, içine ½ su
bardağı soğuk su ve kaynayan çorba suyundan bir kepçe ekleyin. Çırpmaya devam
edin. Sulu karışımı kaynamış çorba suyuna ekleyin, ateşi kapatıp birkaç dakika
daha çırpmaya devam edin.
4-Karışım homojen olduğunda içine köfteleri ve haşlanmış
nohut/mercimeği ekleyin. 20 dk orta ateşte taşmamasına dikkat ederek pişirin.
5-Bir sos tenceresinde tereyağı eritin, üzerine bol nane
ekleyin ve karışım köpürmeye başladığında yanmasına izin vermeden ateşten alıp
çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edin.
Those who haven’t tried will now ask themselves whether you
can make this soup without any flour, well you can. I admit, this is not a thick
soup, but it also is not watery. The egg yolk does a good job with thickening. Also, as someone with frequent stomach
issues, I can assure you this soup is very light and comforting.
Flourless Yogurt & Meatball Soup
Prep Time: 20 min
Cooking Time: 20 min
Serves : 4 servings
Ingredients:
For the soup
1 lt drinking water
1 cup yogurt
1 egg yolk
1 tspn rock salt
1 cup boiled chickpeas or green lentils (optional)
For the meatballs
150 gr ground meat
1 small onion
¼ tspn ground black pepper
½ tspn rock salt
Topping
Butter
Dried mint leaves
Instructions:
1-Pour drinking water in a medium sized pan and let it boil
in medium heat.
2-Grate the onion, squeeze its water with your hands. Knead
it in a deep bowl along with ground meat, egg yolk, salt and pepper. Tear small
pieces from the dough and make small balls between your palms by wetting your
hands.
3-Mix yogurt, the other egg yolk and salt. Add inside ½ cup
cold water and one scoop of boiling water. Keep mixing. Add this mixture inside
the boiling water, turn off the heat and keep mixing for a few minutes.
4-Add chickpeas/lentils when the mixture become
homogeneous. Cook for 20 min in medium heat.
5-Melt the butter in a saucepan, add mint leaves and
remove from heat when the mixture starts to bubble. Pour it on top of the
soup. Serve hot.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder