19 Ekim 2015 Pazartesi

Rafine Şekersiz Karamel Sos / Refined Sugar-free Caramel Sauce



Dolu dolu, neşeli bir haftasonu geçirdim. Gotik film ve kitaplara özel bir ilgi duyduğum için, bu hafta sonu gösterime giren Kızıl Tepe'yi uzun zamandır bekliyorum. Film tıpkı umduğum gibiydi: hayaletleri, gotik ortam, dekor ve kıyafetleri yüzümden silinmeyen bir gülümseme ile izledim. Pazar günü ise eşimle çok sevdiğimiz Terminatör serisinin son filmini izledik. Eğlenceliydi evet, ancak o ilk iki filmin tadını alamadık. 
Şu anda battaniyemin altında iyileşmeye çalışıyorum, çünkü hafif de olsa grip atlatıyorum. 
Aşağıdaki tarif ise şu an yazımı üzerinde çalıştığım kitabımdan. Tuhaf gelecek belki ancak karamel tadını toz şekeri yakmak zorunda kalmadan neredeyse birebir yakaladım diyebilirim. Unsuz doğum günü pastasını, unsuz sağlıklı kurabiye, tart ve kekleri süslemek, farklı bir tat vermek için kullanılabilir.



İçindekiler:
3 çorba kaşığı süt kaymağı (intoleransınız varsa keçi sütü kaymağı veya h.cevizi kreması)
1,5 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Yapılışı:
Bir sos tenceresine koyduğunuz pekmez ve kaymağı çok kısık ateşte kaymak eriyene dek ısıtın. Ateşten alın. Karamel rengini alana dek çırpma teli ile çırpın. Buzdolabında saklarsanız kullanmadan önce tekrar hafifçe ısıtmanız ve çırpmanız gerekecektir, çünkü kaymak soğuduğunda katılaşıyor. Afiyet olsun!



I had a very full, entertaining weekend. As I am especially fond of gothic books and movies, I've been awaiting "Crimson Peak" movie for a long time. The movie was as I expected it to be: the ghosts, the gothic scenery, decor and clothing made me smile all through the movie. And on Sunday my husband and I watched the latest Terminator movie, since we are a big fan of the series. It was fun, but did not give that same feeling and taste of the first two movies.
Right now I am beneath the blankets, trying to get better, as I am recovering from a mild flu. The recipe below is from my upcoming book. It may sound weird but I captured nearly that same taste of caramel without having to burn sugar. It may be used to give a different taste and decorate flourless birthday cake or cookies, tarts and cakes.
Ingredients:
3 tblspns clotted milk (coconut cream or goat milk cream if you are intolerant)
1,5 tblspns grape molasses
Instructions:
Pour cream and molasses in a saucepan and heat until clotted cream melts, in very low heat. Remove. Mix both well until the color turns to caramel. You will have to reheat slightly and mix again if kept in the refrigerator because cream tends to solidify. Enjoy!