Okula başladığın, elimi bırakıp sınıfın kapısından içeri
adım attığın ana dek en çok istediğim şeyin bu olduğunu sanıyordum.
Birazcık yalnız kalmak, kendime vakit ayırmak. Rahat
rahat kitabımın üzerinde çalışmak.
Ama senin okula başladığın andan itibaren bir arpa boyu
yol alamadım. Aklım da, fikrim de sadece sende.
“Acaba ne yapıyorsun ?
Acaba keyfin
yerinde mi ?
Acaba kan şekerin
aniden düşer mi ?
Acaba kan şekerinin
düştüğünü benim gibi hemen anlarlar mı ?
Acaba evden okula
kaç saniyede ulaşabilirim ?
Ya gecikirsem ?
Ya sana bir şey
olursa ? ”
Kendime engel olamıyorum, adeta kıvranıyorum ve seni
tekrar görmek için tıpkı bir deli gibi dakikaları sayıyorum. Güvende olasın diye.
Bazen kendimi seni o gün okula göndermemek için bahaneler
yaratırken buluyorum. Gitmediğin günlerde haincesine mutlu hissediyorum.
Benden ayrı olmana alışabilecek miyim, işte onu hiç
bilemiyorum.
Sonra saat beş oluyor ve ben okuluna o günün üçüncü ve
son yürüyüşünü yapıyorum.
Göz açıp kapayıncaya dek sınıfının kapısındayım.
Ve gözlerinde yıldızlar ışıldayarak sen çıkıyorsun
kapıdan. Mutluluktan yanakların pespembe, belli ki çok eğlenmişsin. Hatta benim
aksime o kadar güzel vakit geçirmişsin ki oyuna doyamamışsın.
Ben tüm bedenimi uyuşturan rahatlığın etkisiyle sessiz
bir oh çekiyorum.
Okulun bahçesinde koşturmaya başlayan sana inatla “Elimi
tut.” diyorum. Tutuyorsun.
Sanki bedenimin bir parçası saatler boyunca benden kesilip
alınmış, sonra da tekrar yerine takılmış.
Artık ben eksik değilim, tamamım.
Her şey yolunda.
Her şey yolunda.
Senin aklın, annenin yüreğindeki korkunç fırtınadan
bihaber, bir parça çikolata, Bay Mikrop isimli bir şarkı veya bir kutu
sulu boyada.
Not: Balkabaklı tarifler maratonu önümüzdeki hafta devam edecek.
Balkabaklı Sonbahar Kupları
İçindekiler: (5 adet kup için)
Balkabağı Püresi
için
3 dilim orta boy balkabağı
3 adet çekirdeği çıkartılmış hurma
6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
½ tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil
½ çay kaşığı muskat
1 çimdik yenibahar
Kreması için
3 tepeleme çorba kaşığı krem peynir
3 tepeleme çorba kaşığı süt kaymağı
1,5 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı vanilya özütü
Crumble için
1 avuç ceviz içi
2 avuç fındık içi
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Süslemek için
5 adet tarçın çubuğu
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1- Fırını
150C’ye ayarlayın.
2- Crumble
hazırlamak için fındık, ceviz ve Hindistan cevizini rondonuzda pirinç büyüklüğüne gelene dek çekin. Kakao, tereyağı ve pekmezi ekleyip karıştırın.
3- Pişirme
kağıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı yayın, arada bir karıştırarak kıtır
kıtır olana dek (45 dk) pişirin. Soğutun. (Buzdolabında uzun süre saklayabilir,
kahvaltılık gevrek olarak da tüketebilirsiniz.)
4- Balkabağı
püresini hazırlamak için fırını 200 C’ye ayarlayın. Balkabaklarını soyup
dilimleyin.
5- Bu
arada ev yapımı krem peynir ve süt kaymağınızı oda sıcaklığına gelip yumuşamaları için buzdolabından çıkarın.
6- Pişirme
kağıdı serilmiş fırın tepsinize balkabaklarını dizin, balkabakları iyice
yumuşayana dek yaklaşık yarım saat pişirin.
7- Balkabağı,
tereyağı, çekirdekleri çıkartılmış hurmaları ve baharatları mutfak robotunuzda
pürüzsüz bir püre olana dek parçalayın. Buzdolabında soğutun.
8- Krema
malzemelerini geniş bir kaba alın, mikserinizle yüksek devirde çırpın.
9- Balkabağı
püresi, crumble ve kremayı kuplara paylaştırın, süsleyin, servis edin. Afiyet
olsun!
I thought this was what I wanted most, until that moment
you let my hand go and stepped inside the classroom.
To have some time for myself, to be alone for just a
little while. To be able to work on my book, quietly.
But I haven’t been able to write a single word since you
started school. My mind is fixed on you.
“I wonder what you are doing,
Are you feeling okay?
What if your blood sugar suddenly drops?
Will they become aware of it instantly, the way I do ?
I wonder how many seconds it will take me to reach the
classroom.
What if I am late ?
What if something happens to you!”
I can’t help myself, I am simply writhing and counting
the minutes like a crazy person to see you again. So that you can be safe. Sometimes I find myself making excuses to not
send you to school that day. I feel treacherously happy when you don’t go.
I really do not know whether I can get used to you being away
from me.
Then it’s suddenly five o’clock and I am making my third
and final walk to the school. I am by the door in the blink of an eye.
You walk out the door, with stars in your eyes. Your
cheeks rosy from happiness, it is clear you had the time of your life.In fact it looks like you had so much fun you cannot get enough of it.
I let out a silent sigh, I finally feel relieved.
You keep running around in the schoolyard and I tell you: “Hold my hand”,in a stubborn way. You do.
It feels like a part of my body was snatched from me for
a few hours and now it is finally put back in its place.
I am no longer incomplete, I am whole.
Everything’s alright.
Everything’s
alright.
Your mind, unaware of the storm inside your mommy’s heart, is on a piece of chocolate, a song called Mr.Microbe or a watercolor box.
Autumn Pumpkin Cups
Ingredients: (5 servings)
For Pumpkin Puree
3 medium slices of pumpkin
3 pitted dates
6 tblspns melted butter
½ tspn cinnamon
¼ tspn ginger
¼ tspn mutmeg
1 pinch allspice
For the cream
3 heaping tblspns cream cheese
3 heaping tblspns clotted cream
1,5 tblspns honey
1 tspn vanilla extract
For the Crumble
A handful of walnut kernels
Two handfuls of hazelnut kernels
1 tblspn dessiccated coconut
2 tblspns cocoa
1 tspn molasses
2 tblspns melted butter
For decorating
5 cinnamon sticks
1/2 tspn cinnamon
Instructions:
1- Set
your oven to 150C.
2- To
prepare the Crumble, pulse your walnuts, hazelnuts and coconut until they are the size of
rice. Add molasses, cocoa, butter and stir well.
3- Spread
the mixture on a parchment paper covered baking sheet and bake for 45 minutes
until it becomes crunchy, stirring from time to time. Cool.
4- Set
your oven to 200C to make the pumpkin puree. Slice and peel the pumpkins.
5- Take
your homemade cream cheese and clotted cream from the fridge to soften.
6- Bake
the pumpkins for 30 minutes until they soften well, on a parchment paper
covered baking sheet.
7- Pulse
the pumpkins, butter, pitted dates and spices until smooth in your food
processor. Cool in the fridge.
8- Place
your cream ingredients in a deep bowl and mix at high speed.
9- Split
the pumpkin puree, crumble and cream in serving cups, decorate, serve. Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder