24 Ekim 2015 Cumartesi

Balkabaklı Sonbahar Kupları / Autumn Pumpkin Cups




Okula başladığın, elimi bırakıp sınıfın kapısından içeri adım attığın ana dek en çok istediğim şeyin bu olduğunu sanıyordum.
Birazcık yalnız kalmak, kendime vakit ayırmak. Rahat rahat kitabımın üzerinde çalışmak.
Ama senin okula başladığın andan itibaren bir arpa boyu yol alamadım. Aklım da, fikrim de sadece sende.

“Acaba ne yapıyorsun ?
Acaba keyfin yerinde mi ?
Acaba kan şekerin aniden düşer mi ?
Acaba kan şekerinin düştüğünü benim gibi hemen anlarlar mı ?
Acaba evden okula kaç saniyede ulaşabilirim ?
Ya gecikirsem ?
Ya sana bir şey olursa ? ”

Kendime engel olamıyorum, adeta kıvranıyorum ve seni tekrar görmek için tıpkı bir deli gibi dakikaları sayıyorum. Güvende olasın diye.
Bazen kendimi seni o gün okula göndermemek için bahaneler yaratırken buluyorum. Gitmediğin günlerde haincesine mutlu hissediyorum.
Benden ayrı olmana alışabilecek miyim, işte onu hiç bilemiyorum.





Sonra saat beş oluyor ve ben okuluna o günün üçüncü ve son yürüyüşünü yapıyorum.
Göz açıp kapayıncaya dek sınıfının kapısındayım.
Ve gözlerinde yıldızlar ışıldayarak sen çıkıyorsun kapıdan. Mutluluktan yanakların pespembe, belli ki çok eğlenmişsin. Hatta benim aksime o kadar güzel vakit geçirmişsin ki oyuna doyamamışsın.
Ben tüm bedenimi uyuşturan rahatlığın etkisiyle sessiz bir oh çekiyorum.
Okulun bahçesinde koşturmaya başlayan sana inatla “Elimi tut.” diyorum. Tutuyorsun.
Sanki bedenimin bir parçası saatler boyunca benden kesilip alınmış, sonra da tekrar yerine takılmış.
Artık ben eksik değilim, tamamım.
Her şey yolunda.
Her şey yolunda.
Senin aklın, annenin yüreğindeki korkunç fırtınadan bihaber, bir parça çikolata, Bay Mikrop isimli bir şarkı veya bir kutu sulu boyada.

Not: Balkabaklı tarifler maratonu önümüzdeki hafta devam edecek.





Balkabaklı Sonbahar Kupları
İçindekiler: (5 adet kup için)
Balkabağı Püresi için
3 dilim orta boy balkabağı
3 adet çekirdeği çıkartılmış hurma
6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
½ tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil
½ çay kaşığı muskat
1 çimdik yenibahar
Kreması için
3 tepeleme çorba kaşığı krem peynir
3 tepeleme çorba kaşığı süt kaymağı
1,5 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı vanilya özütü
Crumble için
1 avuç ceviz içi
2 avuç fındık içi
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Süslemek için
5 adet tarçın çubuğu
1/2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
1-     Fırını 150C’ye ayarlayın.
2-     Crumble hazırlamak için fındık, ceviz ve Hindistan cevizini rondonuzda pirinç büyüklüğüne gelene dek çekin. Kakao, tereyağı ve pekmezi ekleyip karıştırın.
3-     Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı yayın, arada bir karıştırarak kıtır kıtır olana dek (45 dk) pişirin. Soğutun. (Buzdolabında uzun süre saklayabilir, kahvaltılık gevrek olarak da tüketebilirsiniz.)
4-     Balkabağı püresini hazırlamak için fırını 200 C’ye ayarlayın. Balkabaklarını soyup dilimleyin.
5-     Bu arada ev yapımı krem peynir ve süt kaymağınızı oda sıcaklığına gelip yumuşamaları için buzdolabından çıkarın.
6-     Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize balkabaklarını dizin, balkabakları iyice yumuşayana dek yaklaşık yarım saat pişirin.
7-     Balkabağı, tereyağı, çekirdekleri çıkartılmış hurmaları ve baharatları mutfak robotunuzda pürüzsüz bir püre olana dek parçalayın. Buzdolabında soğutun.
8-     Krema malzemelerini geniş bir kaba alın, mikserinizle yüksek devirde çırpın.
9-     Balkabağı püresi, crumble ve kremayı kuplara paylaştırın, süsleyin, servis edin. Afiyet olsun! 






I thought this was what I wanted most, until that moment you let my hand go and stepped inside the classroom.
To have some time for myself, to be alone for just a little while. To be able to work on my book, quietly.
But I haven’t been able to write a single word since you started school. My mind is fixed on you.

“I wonder what you are doing,
Are you feeling okay?
What if your blood sugar suddenly drops?
Will they become aware of it instantly, the way I do ?
I wonder how many seconds it will take me to reach the classroom.
What if I am late ?
What if something happens to you!”

I can’t help myself, I am simply writhing and counting the minutes like a crazy person to see you again. So that you can be safe.  Sometimes I find myself making excuses to not send you to school that day. I feel treacherously happy when you don’t go.
I really do not know whether I can get used to you being away from me.

Then it’s suddenly five o’clock and I am making my third and final walk to the school. I am by the door in the blink of an eye.
You walk out the door, with stars in your eyes. Your cheeks rosy from happiness, it is clear you had the time of your life.In fact it looks like you had so much fun you cannot get enough of it.
I let out a silent sigh, I finally feel relieved.
You keep running around in the schoolyard and I tell you: “Hold my hand”,in a stubborn way. You do.
It feels like a part of my body was snatched from me for a few hours and now it is finally put back in its place.
I am no longer incomplete, I am whole.
Everything’s alright.
Everything’s alright.
Your mind, unaware of the storm inside your mommy’s heart, is on a piece of chocolate, a song called Mr.Microbe or a watercolor box.

Autumn Pumpkin Cups
Ingredients: (5 servings)
For Pumpkin Puree
3 medium slices of pumpkin
3 pitted dates
6 tblspns melted butter
½ tspn cinnamon
¼ tspn ginger
¼ tspn mutmeg
1 pinch allspice
For the cream
3 heaping tblspns cream cheese
3 heaping tblspns clotted cream
1,5 tblspns honey
1 tspn vanilla extract
For the Crumble
A handful of walnut kernels
Two handfuls of hazelnut kernels
1 tblspn dessiccated coconut
2 tblspns cocoa
1 tspn molasses
2 tblspns melted butter
For decorating
5 cinnamon sticks
1/2 tspn cinnamon

Instructions:
1-     Set your oven to 150C.
2-     To prepare the Crumble, pulse your walnuts, hazelnuts and coconut until they are the size of rice. Add molasses, cocoa, butter and stir well.
3-     Spread the mixture on a parchment paper covered baking sheet and bake for 45 minutes until it becomes crunchy, stirring from time to time. Cool.
4-     Set your oven to 200C to make the pumpkin puree. Slice and peel the pumpkins.
5-     Take your homemade cream cheese and clotted cream from the fridge to soften.
6-     Bake the pumpkins for 30 minutes until they soften well, on a parchment paper covered baking sheet.
7-     Pulse the pumpkins, butter, pitted dates and spices until smooth in your food processor. Cool in the fridge.
8-     Place your cream ingredients in a deep bowl and mix at high speed.
9-     Split the pumpkin puree, crumble and cream in serving cups, decorate, serve. Enjoy!