7 Ekim 2015 Çarşamba

Fathead Sandviç Ekmeği / Fathead Sandwich Bread




Bu tarif şu ana dek rastladığım ve denediğim tadı en lezzetli ekmek tarifi. Bulduğumdan beri hayatım kolaylaştı. Bade tek kelimeyle bayılıyor, diğer her şeye tercih ediyor. Tabii artık ben de. Glutenin beni ne kadar rahatsız ettiğini keşfettiğimden beri hayatımı kurtaran tarif bu. Ekmek, ekmek diye deliriyorsanız sizinkini kurtaracak tarif de bu. Çok, çok lezzetli, hafif bir ekmek. Yapımı da, malzemeleri de çok ama çok dahice ve kolay. 




İçindekiler: (1 somun ekmek veya 4 adet mini yuvarlak ekmek için)
1,5 su bardağı rendelenmiş dil peyniri (orjinal tarifte mozzarella kullanılıyor)
1 yumurta
3/4 su bardağı toz çiğ badem (yaklaşık 2 avuç dolusu çiğ bademden)
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Bademleri kahve değirmeninizde çekip üzerine 1 yumurta kırın. Tereyağını da ekleyin. Bu arada benmari yöntemi ile (kaynayan suyun üzerine cam bir kase yerleştirip içine rendelenmiş peyniri ekleyip arada karıştırarak) peyniri iyice akışkan olana dek eritin. 
Eriyen peyniri badem, yumurta ve tereyağının üzerine ekleyin. Tahta bir kaşığı ıslatın ve bu kaşık yardımı ile karışımı güzelce birbirine yedirin. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru ister somun halinde pişirme kağıdının üzerinde, ister muffin kağıdı kaplanmış mini muffin kalıplarında, önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Pişirme sıcaklığı 150 C, pişirme süresi 15-20 dk'dır. Fırında çok kalırsa sertleşecektir, dikkat edin.
Bonus : Bu hamuru pizza, pide, hatta poğaça yapımında kullanıyorum. Tarifler çok yakında...
***16/12/2015 DÜZELTME: Peyniri benmari usulü eritmek yerine (çok vakit alıyor) çok daha pratik bir yöntem keşfettim. Öncelikle 2 çorba kaşığı tereyağını yapışmaz geniş bir tavada ve çok kısık ateşte eritiyoruz, sonra üzerine rendelenmiş dil peynirini ekleyip akışkan hale gelene dek karıştırarak eritiyoruz. Dibinin tutmasına izin vermeden hemen karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine oda ısısına gelmiş yumurtayı ve toz bademi ekliyoruz. Tahta bir kaşığı ıslatarak çok hızlı, çırpar gibi karıştırıyoruz. Hamur çok kısa sürede hazırlanmış oluyor.




This recipe is the most tasty bread recipe I have ever come accross and tried. My life got easier since I found it. Bade absolutely loves it, prefers to any other bread. And me too. Since I have discovered how much gluten disturbs me this saves my life. If you are yearning for bread, this will save you too. It is very, very tasty and light. The making and ingredients are very easy and genius as well.
Ingredients: (For 1 loaf of bread or 4 mini round breads)
1,5 cup of shredded dil or mozzarella cheese (mozzarella was used in the original recipe)
1 egg
3/4 cup almond meal (from about 2 handfuls of raw almonds)
2 tblspns melted butter
Instructions:
Grind the raw almonds and add the egg on top. Add the butter. Melt the cheese with bain marie method (Sit over a pan of barely simmering water and allow the cheese to melt, stirring occasionally.)
Add the melted cheese on top of alond meal, egg and butter and stir with a wet spoon. You will end up with a dough that slightly sticks to your hand.  Shape it as a loaf -on a parchment paper covered baking sheet- or place in mini muffin molds and bake for 15-20 minutes in a pre-heated 150 C oven.
Bonus: I use this dough in pizza and empanada making. Recipes soon...
***16/12/2015 UPDATE: There is a much easier way than bain marie method. Melting the cheese along with butter in a non stick pan, on very low heat. When the cheese melts, simply transfer it to a deep bowl and add the egg (which must be on room temperature) and the almond meal. Than stir very quickly all together as if you are beating it. The dough will be ready in a few minutes.

Kaynak / Source : http://pelkeyphotos.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder