17 Kasım 2015 Salı

Unsuz, Şekersiz Vanilyalı Muhallebi / Flour and Sugar-free Vanilla Custard


Üzerimde öyle bir uğursuzluk dolaşıyor ki anlatamam. Bir haftadır başıma gelmeyen kalmadı. Ağır bir grip, bozulan ev eşyaları, blendera sıkıştırıp neredeyse kaybettiğim parmağım, kendini sitenin düşesi zanneden yöneticimizle olan olaylı tartışmam, en popüler tariflerimi başka kaynaktan aldığını iddia ederek çalıp yayınlayan, ama yazılarında benim terimlerimi, benim kelimelerimi hatta okuyucularıma verdiğim önerilerimi bile kullanmaktan çekinmeyen bir hırsız derken pek iyi durumda olmadığımı söyleyebilirim. 
Yine de pes etmedim. Kitabıma yoğunlaştım. 
Ancak blogu atlamamak lazım elbette. Bu muhallebi için bir okuyucuma söz vermiştim, onu yayınlamadan içim rahat etmeyecek. 
Sevgili okuyucular, bu kelimeleri okuyorsanız lütfen bana olumlu titreşimler yollayın olur mu? Feci ihtiyacım var! 
* Tarifi Wheat Belly 30 minutes or less Cookbook'tan uyarladım. Blog etiği gereği asla ve asla kaynak belirtmeden, izinsiz ve çalıntı tarif yayınlamıyorum. 



Unsuz ve Şekersiz Muhallebi
Hazırlık Süresi: 10 dk
Servis: 3 porsiyon
İçindekiler : 
4 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü
1,5 su bardağı ev yapımı süt kreması
½ su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal 
Yapılışı:
1-Krema süt ve yumurta sarılarını mikserle en yüksek devirde 2 dk çırpın.
2-Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alın.
3-Koyulaşmış muhallebiyi derin bir kaba aktarın, bal ve vanilyayı ekleyip mikserle 2 dk daha çırpın.
4-Kuplara paylaştırıp buzdolabında soğutun. Servis edin.


I think I have a jinx over me these days. A series of misfortunes are following me around : a bad flu, electronics breaking down, nearly losing a finger over sticking it inside my blender, having a huge fight with the manager of my building who thinks she is a duchess, a thief who keeps posting my most popular recipes and claiming they are from other sources but does not hesitate using my own words, my own terms and even my advices.
I still did not give up. I focused on my book.  But of course the blog should not be neglected. I promised this custard to one of my reader, and will not be at ease before I do post it.
Dear readers, if you are reading these words please send me good vibes, I need it badly!
*The recipe is adapted from Wheat Belly 30 Minutes or Less Cookbook. As ethics require, I never post recipes without permision or that have been stolen.

Flour and Sugar-free Vanilla Custard
Prep Time:10 minutes
Serves: 3 servings
Ingredients:
4 egg yolks
1/2 tspn vanilla extract
1,5 cup homemade clotted milk cream
1/2 cup milk 
2 tblspns honey
Instructions:
1-Mix egg yolks, cream and milk for two minutes with your mixer at high speed.
2-Cook in low heat until the mixture thickens, keep stirring while cooking.
3-Transfer the custard in a deep bowl, add vanilla and honey, keep mixing for an another 2 minutes.
4-Split in bowls, cool in the fridge. Serve.