9 Kasım 2015 Pazartesi

Kestaneli Frigo Pasta / Chestnut Freezer Cake




Kestane çok özel bir lezzet. Bizde o kadar çok sevilir ki bir keresinde eşimin Bursa'dan getirdiği kestane şekeri için birbirimize girmişliğimiz bile var. O sebeple yine çok sevgili Kitchen Art-ist blogunda gördüğüm muhteşem kestaneli keki görünce dayanamadım. Biraz daha temiz bir versiyonunu yaratmak istedim. Bu pastayı buzlu değil de Fudge Kek olarak tüketmek isterseniz Trabzon hurması yerine iri Medine hurmalarından kullanmalısınız. Ben her iki versiyona da bayıldım. 
Küçük bir uyarı : kestanenin ağır sayılabilecek karbonhidrat yüküne aman dikkat. 


İçindekiler
500 gr kestane
2 tepeleme çorba kaşığı süt kaymağı
3 çorba kaşığı kakao
2 küçük boy Trabzon hurması (fudge kek yapacaksanız 10 adet Medine hurması veya daha az ya da fazla - ağız tadınıza göre belirlersiniz)
2 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı -fudge kek yapacaksanız bu malzemeyi koymayın.)
Yapılışı:
1-Kestaneleri yıkayın ve küçük, keskin bir bıçak yardımıyla üzerlerine bir çizik atın.
2-Kestaneleri düdüklü tencerede 45 dk haşlayın.
3-Suyunu süzün, dış ve iç kabuklarını soyun ve ayıkladığınız kestane içlerini derin bir kaba aktarın.
4-Trabzon hurmalarını soyun, el blenderı ile püre haline getirin.
5-Süt kaymağı, kakao ve Trabzon hurması (veya Medine hurması) püresini kestanelerin üzerine ekleyip yine el blenderı ile karışımı pürüzsüz hale getirin.
6-Dilediğiniz kalıba döküp buzlukta en az 5 saat dinlendirin. (Fudge kek yapılacaksa buzdolabında 3 saat dinlendirmeniz yeterli.)
7-Buzluktan çıkarın, dilimleyin, servis edin.

 


Chestnut has such a special taste. We love it as a rule, and even once my husband and I had a huge fight over candied chestnuts he brought from Bursa. This is why I could not resist when I saw that amazing Chestnut Cake in dear Kitchen Art-Ist's blog. I simply wished to make a clean-er version. If you wish to have a Fudge Cake instead feel free to use regular dates instead of persimmon. I love both versions.
A small warning: Please take note chestnuts have a rather high carb rate.
Ingredients:
500 gr chestnuts
2 heaping tablespoons clotted milk cream
3 tblspns cocoa
2 small persimmons (use 10 dates if you are making Fudge Cake)
2 tblspns honey (optional - omit if you are making Fudge Cake)
Instructions:
1-Wash the chestnuts and using a small, sharp knife, cut a cross into the skin of each nut.
2-Boil chestnuts for 45 minutes in a pressure cooker.
3-Drain, peel out the outer and inner skin and place the kernel inside a deep bowl.
4-Peel persimmons and blend into a thick puree.
5-Add clotted cream, cocoa, persimmons (or dates) on top of the chestnuts and blend until smooth.
6-Set in the freezer for 5 hours (3 hours in the fridge if making fudge cake)
7-Remove from the freezer, slice, serve.