3 Kasım 2015 Salı

Balkabaklı Crumble / Pumpkin Crumble



Balkabağı çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor. Bu tatlı çok severek takip ettiğim Kitchenart-İstin ve İnci Tadında bloglarında rastladığım – ve bayıldığım- Balkabaklı Crumble tatlısından esinlenerek hazırlanmıştır. Mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim



İçindekiler: (4 porsiyon için)
Alt katman için
2 orta boy dilim ayıklanmış balkabağı
8 çorba kaşığı pekmez
4 çay kaşığı tarçın
Crumble İçin
4 tepeleme çorba kaşığı hindistan cevizi
5 adet cevizin içi
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı pekmez  
Yapılışı:
1-Balkabaklarını minik küpler halinde doğrayın ve önceden ısıtılmış 200C fırında yumuşayıncaya dek 20 dk pişirin.
2-Fırını 150C’ye getirin.
3-Küp balkabaklarının üzerine pekmezi ve tarçını ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
4-Küp balkabaklarını sufle kaplarına paylaştırın.
5-Crumble hazırlamak için hindistan cevizi, ceviz, tahin ve pekmezi rondoda bulgur tanesi iriliğinde çekin. Balkabaklarının üzerini bu karışım ile kaplayın. Fırına verin.
6-Üzeri altın rengini alana dek yaklaşık 20 dk pişirin.
7-Kaymak ile birlikte sıcak servis edin.


Pumpkin craze is still going strong. This dessert is inspired by the Pumpkin Crumble I have seen in two of my favourite blogs, Kitchenart-İst’in and İnci Tadında. I suggest you take a look at both of them.

Ingredients:
1st layer
2 medium pumpkin slices
8 tblspns molasses
4 tspns cinnamon
Fort he Crumble
4 heaping tblspns shredded coconut
5 walnut kernels
1 tblspn tahini
1 tblspn molasses
Instructions:
1-Slice pumpkins into small cubes and bake for 10 minutes in a pre-heated 200C oven.
2-Set oven to 150C.
3-Add molasses and cinnamon on top of pumpkins and stir with a spoon.
4-Split pumpkin cubes into soufflé molds.
5-Pulse walnut kernels, coconut, tahini and molasses until rice size in your food processor. Cover the pumpkin with it. Place in the oven.
6-Bake for 10 minutes until golden brown.
7-Serve warm with heavy cream.