8 Eylül 2015 Salı

Taze İncir Dondurması / Fresh Fig Ice Cream



Geçen gece, denizden gelen ani bir rüzgara şahit olduk. Kapılarımız, camlarımız ani rüzgarın etkisiyle çarpmaya başladı ve evimizin bulunduğu cadde bir sürü kuru yaprakla doldu. Mimaroba'da sonbahar resmen başladı. Sonbahar demek yazın bitmesi demekti tabii, ama aynı zamanda incir demekti, balkabağı, üzüm, ceviz demekti.



Hazır incir mevsimi gelmişken de taze incirle bir şeyler yapmasam ölürdüm sanırım. Taze incirin ballı olanlarını sevmiyorum, çok şekerli oluyor. Bu tarifte de o yüzden ballı, çok olgun incir kullanmadım. Hafifçe yumuşamış, az olgun, içi hala kıpkırmızı olan incirlerden kullandım.


Açıkçası tadının nasıl olacağından emin olamadığım için korkarak yaptım bu tarifi, taze incirlere ve mis gibi kaymağa yazık olma ihtimalinden çekindim. Ancak ilk kaşığı aldığımda riske değdiğini anladım.

Sonbaharın da tadını çıkarmak lazım, bu yüzden kızımla dışarı çıktık ve ölmeye başlamış çimenlerin üzerinde dolaştık. Kuru yaprakları, ölmek üzere olan yaz dallarını topladık. Güzelliklerinden, renklerinden gözlerimiz kamaştı.



İçindekiler: (2 porsiyon için)
4 adet orta boy taze incir
2 çorba kaşığı tepeleme süt kaymağı
Yapılışı:
İncirlerin kabuklarını soyun, dilimleyin ve geniş bir kaba aktarın. Süt kaymağını ekleyip el blenderı yardımı ile pürüzsüz kıvama gelene dek parçalayın. Her  yarım saatte bir kaşıkla karıştırmak sureti ile buzlukta 3 saat bekletin. Afiyet olsun.



The other night, we witnessed a sudden wind from the sea. Our doors and windows started slamming and our street was suddenly filled with fallen leaves. Autumn has officially come to Mimaroba. Of course it meant the end of summer, but it also meant figs, and meant pumpkins and grapes and walnuts.
Now that it is the season for figs, I think I would have died if I didn't make something with them. I don't like the fruit too ripe because the taste becomes over-sugary. And in this recipe I also did not use too ripe ones. I used slightly mellow ones, whose insides are still deep red.
Actually I was a bit imtimidated how this would taste, because I was scared about wasting the figs and the wonderful clotted cream. But I realized it was worth the risk after the first taste.
You need to enjoy Autumn, that's why my daughter and I went out and walked on te dying grass. We gathered withered leaves and dying summer branches. Their beauty dazzled us.
Ingredients: (For 2 servings)
4 medium fresh figs
2 heaping tblpns clotted milk cream
Instructions:
Peel, slice the figs and put in a deep bowl. Add the cream and pulse until smooth. Place in the freezer for 3 hours, mix with a spoon every 30 minutes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder