19 Eylül 2015 Cumartesi

Kolay Bayram Çikolataları / Easy Holiday Chocolates




Bayram öncesi evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz kolay çikolata tarifleri vermek istedim. Bizim favorimiz tahinli olan. Ancak tahinli olan çok çabuk eridiği için yapacak olanlara uyarıda bulunmakta fayda var, o yüzden bu tarif çikolatalı dondurma olarak da rahatlıkla uyarlanabilir. Tüm tariflerin buzlukta tutulması, servis edilecekleri zaman çıkartılmaları gerekiyor.
Şimdiden klasik akraba kavgalarından mümkün olduğunca uzak, huzurlu, mutlu, eğlenceli bir bayram geçirmenizi dilerim :)





Klasik Bitter Çikolata
4 çorba kaşığı tereyağı / hindistan cevizi yağı
3 çorba kaşığı pekmez / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
3 çorba kaşığı kakao / keçiboynuzu tozu
1 avuç dövülmüş ceviz, fındık veya antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı : Tereyağını kısık ateşte eritin, pekmez, kakao ve dilenirse dövülmüş fındık vs ekleyin. Çikolata kalıplarına döküp en az 4 saat buzlukta bekletin.

Kaymaklı Çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı / hindistan cevizi yağı
2 çorba kaşığı süt kaymağı veya hindistan cevizi kreması
3 çorba kaşığı pekmez / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
3 çorba kaşığı kakao / keçiboynuzu tozu
1 avuç dövülmüş ceviz, fındık veya antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı : Tereyağını ve kaymağı çok kısık ateşte eritin, pekmez, kakao ve dilenirse dövülmüş fındık vs ekleyin. Çikolata kalıplarına döküp en az 4 saat buzlukta bekletin.

Tahinli çikolata
5 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı pekmez / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
2 çorba kaşığı kakao/keçiboynuzu tozu
1 avuç fındık (yaklaşık 7-8 tane – toz haline getirilmiş)
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
*dondurma olarak da tüketilebilir

Yapılışı : Geniş bir kapta tahin, pekmez, kakao ile fındık ve Hindistan cevizini güzelce birbirine harmanlayın. Çikolata kalıplarına döküp en az 4 saat buzlukta bekletin.




Just wanted to give my easy chocolate recipes before the holidays which can be made with very simple ingredients.  Our favourite is the tahini obne. But be warned since they melt quite easily, they also make great ice cream. All need to be kept in the freezer and removed only to be served.   

I am wishing you great, happy and peaceful holidays - far from feuds with relatives :)

Classic Bitter Chocolate
4 tblspns butter / coconut butter
3 tblspns molasses / honey or any other natural sweetener of choice
3 tblspns cocoa/carob
A handful of ground walnuts, hazelnuts or pistachio (optional)
Instructions : Melt the butter on low heat, add molasses, cocoa and ground hazelnuts if you wish. Pour inside chocolate molds and keep in the freezer for at least 4 hours.

Chocolate with Clotted Cream 
2 tblspns butter / coconut butter
2 tblspns clotted cream / coconut cream
3 tblspns molasses / honey or any other natural sweetener of choice
3 tblpsns cocoa or carob
A handful of ground walnuts, hazelnuts or pistachio (optional)
Instructions : Melt the butter and clotted cream on very low heat. Add molasses, cocoa and ground hazelnuts if you wish. Pour inside chocolate molds and keep in the freezer for at least 4 hours.

Tahini Chocolate
5 tblspns tahini
3 tblspns molasses / honey or any other natural sweetener of choice
2 tblspns cocoa or carob
A handful of hazelnuts /around 7-8 - powdered)
2 tblspns dessicated Coconut (optional)
*can be consumed as ice cream

Instructions : Mix together all in a deep bowl. Pour inside chocolate molds and keep in the freezer for at least 4 hours.