Bayram öncesi evde her zaman bulunan malzemelerle
yapabileceğiniz kolay çikolata tarifleri vermek istedim. Bizim favorimiz
tahinli olan. Ancak tahinli olan çok çabuk eridiği için yapacak olanlara
uyarıda bulunmakta fayda var, o yüzden bu tarif çikolatalı dondurma olarak da
rahatlıkla uyarlanabilir. Tüm tariflerin buzlukta tutulması, servis
edilecekleri zaman çıkartılmaları gerekiyor.
Şimdiden klasik akraba kavgalarından mümkün olduğunca uzak,
huzurlu, mutlu, eğlenceli bir bayram geçirmenizi dilerim :)
Klasik Bitter Çikolata
4 çorba kaşığı tereyağı / hindistan cevizi yağı
3 çorba kaşığı pekmez / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
3 çorba kaşığı kakao / keçiboynuzu tozu
1 avuç dövülmüş ceviz, fındık veya antep fıstığı (isteğe
bağlı)
Yapılışı : Tereyağını kısık ateşte eritin, pekmez,
kakao ve dilenirse dövülmüş fındık vs ekleyin. Çikolata kalıplarına döküp en az
4 saat buzlukta bekletin.
Kaymaklı Çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı / hindistan cevizi yağı
2 çorba kaşığı süt kaymağı veya hindistan cevizi kreması
3 çorba kaşığı pekmez / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
3 çorba kaşığı kakao / keçiboynuzu tozu
1 avuç dövülmüş ceviz, fındık veya antep fıstığı (isteğe
bağlı)
Yapılışı : Tereyağını ve kaymağı çok kısık ateşte eritin,
pekmez, kakao ve dilenirse dövülmüş fındık vs ekleyin. Çikolata kalıplarına
döküp en az 4 saat buzlukta bekletin.
Tahinli çikolata
5 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı pekmez / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
2 çorba kaşığı kakao/keçiboynuzu tozu
1 avuç fındık (yaklaşık 7-8 tane – toz haline getirilmiş)
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
*dondurma olarak da tüketilebilir
Yapılışı : Geniş bir kapta tahin, pekmez, kakao ile
fındık ve Hindistan cevizini güzelce birbirine harmanlayın. Çikolata
kalıplarına döküp en az 4 saat buzlukta bekletin.
Just wanted to give my easy chocolate recipes before the holidays which can be made with very simple ingredients. Our favourite is the tahini obne. But be warned since they melt quite easily, they also make great ice cream. All need to be kept in the freezer and removed only to be served.
I am wishing you great, happy and peaceful holidays - far from feuds with relatives :)
Classic Bitter Chocolate
4 tblspns butter / coconut butter
3 tblspns molasses / honey or any other natural sweetener of choice
3 tblspns cocoa/carob
A handful of ground walnuts, hazelnuts or pistachio (optional)
Instructions : Melt the butter on low heat, add molasses, cocoa and ground hazelnuts if you wish. Pour inside chocolate molds and keep in the freezer for at least 4 hours.
Chocolate with Clotted Cream
2 tblspns butter / coconut butter
2 tblspns clotted cream / coconut cream
3 tblspns molasses / honey or any other natural sweetener of choice
3 tblpsns cocoa or carob
A handful of ground walnuts, hazelnuts or pistachio (optional)
Instructions : Melt the butter and clotted cream on very low heat. Add molasses, cocoa and ground hazelnuts if you wish. Pour inside chocolate molds and keep in the freezer for at least 4 hours.
Tahini Chocolate
5 tblspns tahini
3 tblspns molasses / honey or any other natural sweetener of choice
2 tblspns cocoa or carob
A handful of hazelnuts /around 7-8 - powdered)
2 tblspns dessicated Coconut (optional)
*can be consumed as ice cream
Instructions : Mix together all in a deep bowl. Pour inside chocolate molds and keep in the freezer for at least 4 hours.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder