13 Aralık 2015 Pazar

Yılbaşı Pastası / New Year Cake



Neresinden bakarsam bakayım 2015 güzel bir yıl oldu. Hayallerimin gerçek olduğu, asla unutmayacağım “o” yıl oldu. Geçtiğimiz Aralık ayında hayatımın bu kadar değişeceğini tahmin bile edemezdim.
Şimdi ilk yazılarıma bakıyorum da kendimi, tariflerimi, hatta fotoğraflarımı nasıl geliştirdiğimi fark ettikçe gülümsüyorum. 2015 yılını şöyle tekrar bir gözden geçiriyorum ve aklıma sadece güzel anılar geliyor.
2015 yılının bana verdiği en önemli ders insanın sevdiği işi yapmasının mutluluğunun anahtarı olduğunu anlamam oldu. Klişe, evet. Ama doğruymuş!
Diğer bir ders ise sabırdı. Sabretmeyi hala hiç beceremesem de çok yol kat ettiğime inanıyorum. Dilimin ucuna gelen her şeyi söylememek,  beklemek, kendime hakim olmak, nezaketin insan ilişkileri üzerindeki inanılmaz gücünü keşfetmek olgunlaşmamı sağladı.
Kendimi işe yaramaz hissettiğim günlerden sonra bir anda bir çok insanın hayatına dokunuyor olmak, hiç tanımadığım insanlardan teşekkür duymak, onlardan dua almak beni değiştirdi.
Hem de ne değiştirdi.
Şükran, minnettarlık, heyecan, mutluluk doluyum. Üzüntülü, sıkıntılı, endişeli, uykusuz günler olacak belki, biliyorum. Alışığım ben.
Ama 2016, senin için gerçekten de hazırım.




Bu tarifi yılbaşı gecesi için yapmayı planlıyorum. Servis etmeden önce iyice dondurmayı, zira çabuk eriyen bir pasta olduğunu unutmayınız.

Muzlu Kremalı Pasta
Hazırlık Süresi: 30 dk
Servis: 6 porsiyon

İçindekiler:
Tabanı için
3 adet iri yerli muz
1 su bardağı (75 gr) toz h.cevizi
Orta kat için
½ su bardağı (100 gr) süt kaymağı
½ su bardağı (100 gr) ev yapımı krem peynir (tarifi burada)
2 çorba kaşığı (40 gr) halis bal
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için
Sütlü Çikolata Sosu (tarifi burada)
Nar taneleri
Yapılışı:
1-Muzları çatal ile iyice ezin, Hindistan cevizini ekleyip bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Karışımı 16x16 cm ölçülerinde kare şeklinde borcam bir kalıba bastırarak yayın.
2-Süt kaymağı, krem peynir, bal ve vanilya özütünü pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın. Muzlu pasta tabanının üzerine dökün. Buzlukta 1 saat dinlendirin.
3-Sütlü çikolata sosunu talimatlara göre hazırlayın, pastanın üzerine dökün. Buzlukta 2 saat dinlendirin. Dilimleyip süsleyin, servis edin.

Notlar:
*Kullandığım yerli muzlar oldukça iriydi, bu sebeple küçük yerli muzlardan kullanacaksanız miktarını 3 yerine 4 olarak kabul ediniz.
*Kare yerine daire şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz.
*Bu tarifte inek sütü yerine daha yoğun olan manda sütü kaymağını kullanmak daha iyi bir tercih olacaktır. İnek sütü alerjisi olanlar krema niyetine keçi sütü kaymağı/peyniri veya hindistan cevizi kreması kullanabilirler.
*Kakao yerine keçiboynuzu tozu, tereyağı yerine hindistan cevizi yağı kullanılabilir.
*Bal yerine hurma şerbeti kullanılabilir.





2015 was a good year, in every respect. It was “the” year I will never forget, the year that my dreams came true. This time last year I could have never guessed how much my life would change.
Now I keep looking at my earliest posts and am smiling at how much my recipes, my photography and I are improved. I think of 2015 and only good memories come to my mind.
The most important lesson 2015 gave me is the understanding that doing what you love is the key to happiness. Cliché, but true.
Another lesson was patience. Even though I still cannot manage it, I believe I have outdone myself. Being able to hold my tongue, waiting, restraining myself and discovering the amazing power of kindness in human relationships made me much more mature.
After so many days of feeling useless, touching so many people’s lives, hearing thanks and prayers from them made me change.
And it was a hell of a change.
I am full of gratitude, thankfulness, excitement and happiness. I know there will be sleepless days, and days of sadness, and of worry. I am used to it.
But 2016, I am so ready for you.

I am planning to make this cake for New Year’s Eve. Make sure it freezes well as it tends to melt easily.

New Year’s Cake
Prep Time: 30 min
Serves: 6 servings

Ingredients:
For the base
3 baby bananas
1 cup (75 gr) shredded coconut
For the medium layer
½ cup (100 gr) clotted milk cream
½ cup (100 gr) homemade cream cheese (recipe here)
2 tblspns (40 gr) honey
½ tspn vanilla extract
Topping
Milky Chocolate Sauce (recipe here)
Pomegranate
Instructions:
1-Smash bananas with a fork, add coconut and stir well. Press the mixture in a 16x16 cm square glass container.
2-Mix clotted cream, cream cheese, vanilla extract and honey until smooth. Pour it on top of the banana base. Keep in the fridge for 1 hour.
3-Prepare the milky chocolate sauce according to instructions, pour on top of the cake. Keep in the fridge fpr 2 hours. Slice, decorate and serve.

P.S:
*My baby bananes were quite large, so feel free to use 4 instead of 3 if you have the very small ones.
*A circle shaped container can be used.
*Feel free to use goat cheese/clotted cream or coconut milk/cream if you are allergic.
*Carob powder can replace cocoa and butter can be replaced by coconut butter.
*Date syrup can replace honey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder