22 Haziran 2015 Pazartesi

Muzlu Çikolata Kupları / Chocolate Banana Cups

Bu tatlının alt ve üst katmanları için ben çikolata sosumu kullandım ancak yerine kaliteli bir çikolata da rahatlıkla kullanılabilir. Tatlıdaki karbonhdrat oranı istediğim kadar düşük olmadığı için diyabetiklerin dikkatli tüketmesinde fayda var. Elbette yine de markette satılan her türlü abur cuburdan kat kat iyidir. Çabuk eridiği konusunda ayrıca uyarıda bulunmam lazım...ama tadı muhteşem! Muhteşem. Bir tür dondurmamsı, cheesecake'imsi, akışkan çikolatalı lezzet patlaması gibi bir şey oldu. Eminim özellikle çocuklar bayılacak.


İçindekiler: (5 çikolata kupu için)
Çikolata Sosu (Tarifi için buraya tıklayın)/veya eritilmiş bitter çikolata
İç kreması için
2 adet orta boy muz
4 çorba kaşığı krem peynir
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 damla vanilya özütü
4 çorba kaşığı damla çikolata(isteğe bağlı)

Yapılışı:
Çikolata sosunu hazırlayın, sosun 3/4'ünü karton muffin kalıplarına paylaştırın. Kalanını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalıpları buzlukta yarım saat tutun. Krema malzemelerini (damla çikolata dışında) mutfak robotundan geçirin, damla çikolatayı ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karışıma yedirin. Buzluktan çıkardığınız muffin kalıplarındaki donmuş çikolatanın üzerine kremayı paylaştırın. Üzerine kalan çikolata sosunu döküp buzlukta 4 saat bekletin. Kartonundan dikkatlice çıkarıp hemen servis edin. Afiyet olsun.


I have used my chocolate sauce for this dessert's base and topping but feel free to use a high quality chocolate if you want. I suggest diabetics to consume these with care as the carb rate is not as low as I wanted them to be. But of course it's much better than any junk food from your local store. I also have to warn you they tend to melt quite fast...but they taste amazing! Amazing. They turned out something between ice-cream and cheesecake and gooey, chocolatey taste bomb. I'm sure especially the kids will love these.
Ingredients:(for 5 chocolate cups)
Chocolate sauce (click here for the recipe)/or melted bitter chocolate
For the filling
2 medium bananas
4 tblspns cream cheese
2 tblspns strained yogurt
2 drops of vanilla extract
4 tblpsns chocolate chips(optional)


Instructions:
Prepare the chocolate sauce, split 3/4 of it inside your muffin molds. Set aside the rest for later use. Keep the molds in the freezer for half an hour. Place the filling ingredients in your food processor (except the chocolate chips), pulse all until a creamy texture forms, add the chocolate chips and stir in with a spoon. Split the cream on top of the frozen chocolate sauce in the molds. Add the remaining chocolate sauce on top and freezer for more 4 hours. Remove the mold carefully and serve immediately. Enjoy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder