28 Nisan 2015 Salı

Çikolatalı Avokadolu Unsuz Mini-Tart / Mini Flourless Chocolate Avocado Tart


Günaydın! Bugün yapacak çok işim var. Çünkü tamı tamına 10 kg çiğ sütüm var. Kayın validemin gönderdiği peynir mayasıyla ilk defa peynir mayalayacağım. İlk defa peynir mayası kullanacağım için çok heyecanlıyım. Ya bir şeyler ters giderse? Kaymakları ayırıp buzluğa kaldıracağım ki tereyağı yapabileyim. Bir kısmı ile de kefir mayalayacağım. Elbette bir de yoğurt yapacağım. Birazı ile de krem peynir yapacağım. Yeni tarifimi hemen yazayım, paylaşayım, mutfağa koşayım. Bakalım hepsini tek bir güne sığdırabilecek miyim ?

İçindekiler:
Tabanı için
50 gr (3/4 su bardağı) hindistan cevizi unu veya rendesi 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı bal
1 çimdik kaya tuzu
Kreması için

1/2 avokado
1/2 muz
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Hindistan cevizi rendenizi robotta veya kahve değirmeninde un gibi incecik çekin. Bal, tuz ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. İncecik çekmeniz mümkün değilse rende halini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hazırladığınız tabanı yağlı kağıt serdiğiniz küçük yuvarlak bir kalıba (benim kalıbımın çapı 12 cm idi.) bir kaşık yardımıyla bastırın ve buzdolabına kaldırın. Avokado, muz, kakao ve balı robottan geçirip püre haline getirin. Tart tabanınızın üstüne dökün. En az 4 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle tüketin.



Good morning! I have lots to do today. Because I have... 10 kg raw milk! I will be making my own cheese with the rennet my mother-in-law sent me for the first time. I am very excited about using rennet for the first time. What if something goes wrong? I will also separate the cream on top to make butter. And I will also make kefir. And of course some yogurt. And some cream cheese. Let me post and share my recipe rightaway and run off to the kitchen. I wonder if I can fit all in one day ?
Ingredients:
For the base
50 gr(3/4 cup) coconut flour or shredded coconut
3 tspns melted butter
1/2 tspn honey
For the cream
1/2 avocado
1/2 banana
2 tblspns cocoa
1 tspn honey


Instructions:
Grind your shredded coconuts in a food processor or coffee grinder to make them flour-like. Add honey, salt, butter and stir well. Feel free to use shredded coconuts if you cannot grind. Press firmly your base on a parchment paper covered small round tart mold (mine was 12 cm diameter) with the help of a spoon, place in the fridge. Puree avocado, banana, cocoa and honey in a food processor. Pour on top of your tart. Keep in the fridge for at least 4 hours and enjoy.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder